KOOKPROCES

Download hier gratis een printbare versie
van de volledige tekst, zonder afbeeldingen
(33 pp., incl. voorblad en inhoudsopgave)
Laatste update: juni 2025

Duurzaam Koken Kookproces Pdf
PDF – 767,5 KB 19 downloads

RICHTLIJNEN

INGREDIËNTEN
KEUKENMATERIAAL
BEREIDINGSWIJZE
OPBERGEN EN BEWAREN
GEZONDHEID

VITAMINEN

GROENTEN
TUINKRUIDEN
FRUIT

EIWITTEN

PEULVRUCHTEN

Koraallinzen
Spliterwten
Kikkererwten
Linzen (groene, bruine, …)
Bonen (allerlei)

PADDENSTOELEN
VLEESVERVANGERS
EIEREN
MELK(PRODUCTEN)
VIS
GEVOGELTE
VLEES

KOOLHYDRATEN

AARDAPPELEN
MEELPRODUCTEN

(Corn)Flakes
Brood
Pasta
Couscous
Maïsgriesmeel (=polenta)

GRAANVLOKKEN

Havervlokken
Spelt- en meergranenvlokken 
Boekweitvlokken

GRAANKORRELS

Gierst
Quinoa
Boekweit
Rijst
Sorghum
Tarwe, spelt, haver, gerst en rogge

EXTRA

Gierst met spiegelei
Granen met peulvruchten

SMAAKMAKERS

GEDROOGDE KRUIDEN
NOTEN, PITTEN EN ZADEN
OLIE
ZOUT
GEFERMENTEERDE PRODUCTEN
ZURE PRODUCTEN
NATUURLIJKE ZOETSTOF
BOEKWEITKORRELS
GEKIEMDE ZADEN
ZEEWIEREN

DRANKEN

WATER
KRUIDENTHEE
CITRUSTHEE
HAVERDRANK
GRANENKOFFIE
MISOSOEP
GROENTEDRANK
KRUIDENDRANK (DETOX)
FRUITDRANK

FOOD GALLERY

ONTBIJT
LICHTE GERECHTEN
STEVIGE MAALTIJDEN
TUSSENDOORTJES
COMBINATIES: DO's en DON'Ts

RECEPTEN

PUREE VAN GROENTEN
PUREE VAN PEULVRUCHTEN (o.a. HUMUS)
SOJAYOGHURTSAUS
SAUS VAN BLOEM/MEEL
GROENTEN OP ZUUR
GROENTEN FERMENTEREN

ENERGIE-MIX
PUDDING
POLENTA-DESSERT
RIJST-DESSERT
ZUURDESEMBROOD
KOEKJES