OVER MIJ

Hallo, mijn naam is Édith.
Ik ben een hobbykok
met ecologisch engagement.

Geïnteresseerd in de productie van mijn ingrediënten, begon ik via WWOOF als vrijwilliger op boerderijen te helpen. Op een Frans bedrijf leerde ik de eenvoudige keuken appreciëren van gekookte granen, peulvruchten en gestoomde groenten en aardappelen. Overgoten met kwaliteitsvolle olie en sojasaus vormde het ons middag- en avondmaal. Af en toe werden er ook eieren of vis bij geserveerd.

Dat was voor mij een grote ontdekking. Deze manier van eten heeft veel voordelen voor het milieu, de gezondheid en de portemonnee. 

Sindsdien voed ik mij overwegend met eenvoudige maaltijden van pure ingrediënten. Om deze duurzame keuken toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen, heb ik de kookmethode geperfectioneerd en het assortiment aan ingrediënten uitgebreid.

MIJN BOODSCHAP
Dagelijks verse en evenwichtige maaltijden bereiden is haalbaar!

MIJN MISSIE
Zoveel mogelijk mensen aansporen tot ecologische eetgewoonten.

Ik onderhoud deze website

  • met toevoeging van foto's in de FOOD GALLERY

  • met aanvullingen van nuttige LINKS naar websites van organisaties en bedrijven met eenzelfde missie

  • met zo nu en dan een BLOG-bericht over een specifiek topic

  • ...

Laatste update: juli 2025

STEUN

Bedankt om deze website te bezoeken!
Ik hoop dat je de informatie nuttig vind.
Een vrije bijdrage is welkom :-)

DANKWOORD

Met dank aan mijn ouders, die me sinds kinds af natuurlijke voeding hebben aangereikt,
en aan mijn mentoren, die mijn keuken nog een stap verder richting gaven.

Ook dank aan alle boeren en boerinnen, moestuiniers, producenten en verdelers van duurzame en kwaliteitsvolle voeding,
aan de bedrijven en organisaties die hen ondersteunen en hun producten promoten
én aan iedereen die pure ingrediënten in zijn/haar keuken integreert.